Vänliga råd att sluta röka för din hälsa


Du kommer normalt att höra människor klagar på att det är svårt att sluta röka, men det är vanligtvis ett resultat av att inte förstå det bästa sättet att närma sig det. Liksom med allt, ju mer kunskap du har om något, desto lättare blir det. De råd som följer kommer att låta någon ha de rätta verktygen för att bekämpa rökning.

Att skriva något ner kan förändra hela ditt tankesätt. Det kan hålla dig inriktad på ditt mål, eventuellt sluta lite lättare.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, vilket gör att du kan sluta bra.

Tips! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters och människor som har slutat ett tag.

Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du planerar att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kan gör saker för att hjälpa dig att vara motiverad och behålla frestelsen borta. Detta kan eventuellt vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Om du försöker sluta röka, sluta tänka på för alltid. Fokusera på att komma igenom bara en dag i stället för resten av ditt liv. Du kan alltid ställa in fler mål när du blir bekväm med din engagemang för att sluta.

Övning hjälper dig att lindra stress. Om du är ny att träna, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Tala med en läkare innan du börjar träna.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa vilken vikt som helst som resulterar i att du slutar röka. Detta kan hjälpa till att hjälpa till att förhindra eventuell viktökning som du kan uppleva.

Nikotiners ersättningsterapi

Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, deprimerad eller rastlös. Kraven på en cigarett kan vara mycket svåra att hantera. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinersättningsterapi. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt, för att skydda dig själv för att undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Få stöd från dina nära och kära, så att du kan sluta röka lättare. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

TIPS! När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film.

Låt din familj och vänner veta att du vill sluta röka. De kommer att vara där för vad du än ska fortsätta med din avslutande resa. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem på plats. Det här hjälper dig att öka dina chanser att slutligen vara rökfria för livet.

Motivation och positiv attityd är viktiga punkter när du slutar röka. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Tänk på att andan inte luktar så illa, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Medan den negativa inverkan av rökning aldrig ska ignoreras kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta.

Minska antalet cigaretter du röker. Detta hjälper dig att komma igång på din rökningstussresa. Vänta en timme eller mer för att få din första rök den dagen. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att minska rökning.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat cigarettmärke. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Rök inte en större mängd om du har valt att köpa lätta cigaretter. Det här är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Tips! Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Rengör ditt hus och tvätta dina möbler, så det luktar inte som rök.

Hitta support via onlinforum eller samhällen för dem som försöker sluta. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa människor att sluta röka. Det kan hjälpa dig att jämföra frustrationer och coping-mekanismer med andra.

För närvarande bör du förstå vikten av att utbilda dig själv om de bästa sätten att sluta röka. När du är medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det blir det lättare att sluta röka. Använd det du har läst här för att du ska kunna sluta för gott.

Många människor är inte säkra på var de kan lära sig om Array. Lyckligtvis har du hittat en artikel som har bra information för att komma igång. Allt du behöver göra nu gör det till handling.Source link