Vänliga råd att sluta röka för din hälsa


Det finns många fördelar som följer av ett beslut att sluta röka. Tänk på fördelarna med att sluta för att hjälpa dig att sluta röka. Dessutom fortsätt samla och använd de användbara tipsen nedan om att sluta. Kom ihåg dessa tips och använd dem när du behöver för att ge dig lite extra hjälp för att bli en icke-rökare.

För att öka sannolikheten för att du lyckas med att du vill sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper av de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Kallt Turkiet

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Undvik att gå kallt kalkon. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta bli svårare.

Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

TIPS! En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Att sluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, försök några av nikotinersättningsprodukterna som gummin eller fläckar. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas. När du känner för att ge upp, tänk på vad du gjorde i första hand.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Efter det förlänger du tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

Secondhand Smoke

Om du slutar röka förbättrar du inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som är nära dig. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan också din familj och dina vänner.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat märke av cigaretter. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

Du vet många fördelar som härrör från att sluta röka. Om detta inte räcker för att få dig att sluta, kan du använda de användbara tipsen ovan för att hålla din motivation hög. Applicera denna information när du behöver slå ett begär eller motivera dig själv för att hålla dig på kursen. Du kommer snart att vara på väg för att njuta av de stora fördelarna med att inte röka.Source link