Vänliga råd att sluta röka för din hälsa


De flesta har svårt att försöka sluta röka. Det finns ingen säker väg som fungerar för en enda person. Gör lite forskning för att försöka hitta en metod som kommer att fungera för dig. Använd följande tips, och du kan upptäcka att det är mycket lättare än du förstod.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka, bygger upp en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Se till att du äter bra. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Du kan ge dig själv motivation genom att tänka på orsakerna som du ville sluta börja med.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det kan vara till hjälp för dig att tala med personer som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och känslomässiga belastningen du kan uppleva.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om de tillgängliga alternativen för att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att förskriva en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

Om du rökning hemma, se till att du rengör huset noggrant när du slutar. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Den nya rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Tips! Börja med träningsrutiner eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Förbered dig på flera strategier, så du är beredd om den första inte fungerar.

Den första veckan efter att du slutat sluta röker är det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. Efter de första två dagarna, förvänta dig att uppleva mestadels psykologiska begär. Det kommer fortfarande vara svårt, men begäret blir mindre när tiden går.

Istället för att tro att du måste "sluta", tänk på att vilja sluta. Att hålla en positiv attityd om att sluta kan hjälpa dig att hålla dig engagerad, så att du kan släppa vanan snabbare. Tänk på positiva saker som hur mycket mer hälsosam du kommer att känna. Fokusera på dessa positiva snarare än negativ, som saknar smaken av cigaretter i munnen. Håll dig fokuserad på de positiva motivationsfaktorerna som är inblandade i ditt val.

TIPS! Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Det viktigaste hindret för att sluta cigaretter är din kropps beroende av nikotin.

När du försöker bryta rökningens vana äter du mycket nötter, frön, frukt och grönsaker. Att uppmärksamma din kost och inklusive lågt kaloriinnehåll, hälsosam mat kommer att ge dig ett steg i ditt slut på en mängd olika sätt. Replikera rörelserna om att ha en cigarett kan hjälpa till att bota dina begär. Att äta dessa livsmedel regelbundet kan bidra till att minska viktökning. Vitaminerna och näringsämnena i dessa livsmedel kommer att minska obehagarna vid tillbakadragande.

Det är viktigt att erkänna att sluta röka erbjuder olika utmaningar för olika människor. Det är inte omöjligt att sluta röka. Du kommer att upptäcka att du kan lyckas om du använder informationen som just presenterades för dig tillsammans med stöd från dem som ligger nära dig. Prova dessa metoder, och du kommer att bli förvånad över deras effektivitet.Source link