Vänliga råd att sluta röka för din hälsa


Rökning är ohälsosam och kan orsaka allvarliga negativa hälsoeffekter för dig som rökare och alla omkring dig. Rökning leder till emfysem, lungcancer och emfysem tillsammans med flera andra hälsoproblem. Folket som andas i din handtvätt ger lika mycket av en hälsorisk som första hand. Det här är bara några av anledningarna till att sluta är så mycket viktigt. Artiklarna här ger dig råd om att du slutar effektivt.

Du måste göra din rökningstopp så mycket som möjligt. Försök aldrig att sluta kolla kalkonväg. Denna metod har bara en 95 procents succeshastighet. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicin eller en plåster. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra, tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta vara mindre svårt.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp dig. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Även om du sänker cigaretten till slut, kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Att sluta kan vara en lång process.

Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, göra disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Om du äntligen ger i åtminstone, kommer du åtminstone att ha rökt en mindre cigarett den dagen.

Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen så ofta du behöver.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, inklusive vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning för att sluta röka för gott.

Älskade Ones

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd , inte kritik eller dom. Låt dem veta att du kommer mer än troligt att vara humör när du slutar, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Att sluta röka är en riktig utmaning, så du bör utnyttja stöd från dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotinplåster eller tuggummi.

Försök äta hälsosamt för att bekämpa någon viktökning från att sluta röka. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta frisk.

Tala med din läkare om du vill sluta röka. Din läkare kommer att kunna hänvisa dig till användbara tips och råd för att göra det lättare.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du slutar röka. Tänk på hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du kommer att ha. Tänk på hur mycket bättre andan kommer att vara, eller hur mycket städare kommer dina tänder att bli, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

Den första veckan efter att du slutat röka blir det värsta skedet. De första 48 timmarna är när kroppen rysar sig helt av all nikotin som den har hållit på. Efter de första två dagarna kommer dina begär att vara mest psykologiska. Medan de fortfarande är mycket verkliga och kan vara intensiva, kommer det att göra att de motstår dem betydligt mindre traumatiska.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen när man bryter rökningens vana. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande att röka.

Farlig hälsa

Alla vet att rökning är farlig och extremt ohälsosam. Det finns farliga hälsorisker kopplade till rökning, med de största som är lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Begagnade rök är ett farligt hälsorisk mot alla som är nära dig. Du kommer att sluta röka när du börjar använda informationen i den här artikeln.

Ibland kanske du inte vet vägen att ta när du lär dig något nytt. Internet är en stor resurs om ämnet Array. Den här artikeln bör hjälpa dig att komma igång med dina projekt relaterade till, men kom ihåg att du kanske behöver lära dig mer om detta ämne. Dessa tricks och tekniker är mycket fördelaktiga för din framgång.Source link