Vänliga råd att sluta röka för din hälsa


De flesta vet hur ohälsosam rökning är och fortsätter att röka ändå. Men det är mycket lättare att säga att du kommer att sluta än att faktiskt göra det. De flesta människor som försöker sluta brukar sluta misslyckas. Om du känner att du är redo att ta det språket och bli en icke-rökare, läs sedan vidare för några tidiga råd som hjälper dig att övervinna din missbruk.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Din kropp kommer sannolikt längta efter mat när du slutar röka, så låt dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Nikotinuttagning

TIPS! Oavsett vad du behöver titta på din sluta en dag i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tidsperiod.

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Älskade Ones

TIPS! Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter.

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Avsluta kommer att förbättra hälsan hos dig själv och dina nära och kära.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåelige.

Du borde nu förstå att sluta röka är möjligt om du sätter in ansträngningen. Hitta din motivation och hålla dina mål i åtanke hela tiden. Om du gör det här och använder råd från den här artikeln kan du sluta röka på nolltid.Source link