Vänliga råd för att sluta röka för din hälsa


Flertalet rökare är väl medvetna om de därmed sammanhängande riskerna, men ignorerar dem tydligt. Avsluta är möjligt, men det är utmanande. Ofta återvänder folk till rökning istället för att lägga in arbetet för att övervinna deras missbruk. Om du letar efter vad det verkligen kräver för att sluta, har den här artikeln vad du behöver.

Försök att göra det så enkelt som möjligt för dig att sluta röka. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Om du önskar att röken smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att fördröja rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

När du är nära att ge efter för dina behov för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas, gör något annorlunda.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, samt mot stödgrupper och andra informationskällor.

TIPS! Rökning är en stegvis process som bör utföras dag för dag. Hellre än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

För att förhindra att du tar upp vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker i stället för godis eller karbadladda livsmedel. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

TIPS! Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått.

Såsom har diskuterats i den här artikeln kan du sparka röken vana om du ärligt tillämpar dig själv. Nyckeln är att vara fast besluten och hålla fast vid alla planer du ställer upp för dig själv. Om du gör det här och använder råd från denna artikel kan du sluta röka på nolltid.Source link