Vänliga råd för att sluta röka för din hälsa


Om du vill sluta röka är du långt ifrån ensam. Många vill sparka denna vana. Rökning är inte bra för människor, och det skadar bara lungorna om de utsätts för rök under längre perioder. Så kolla in de tips och goda råd som denna artikel har att erbjuda. Ta sedan ett program för att sparka den rökavanen för alltid!

Kan hypnos fungera för dig? Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. När du är hypnos kommer hypnotisören att fylla ditt sinne med positiva tankar om att sluta röka. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den läckra restaurangen i stan. Därefter bygga långsamt belöningen tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Överväga omkoppling

TIPS! Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite kvar. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukt från ditt hem och din bil. Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

Sök support via online support communities och forum. Du hittar ett överflöd av webbplatser skapade för att hjälpa människor med sin önskan att sluta röka. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

TIPS! Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider.

För alla som försöker sluta röka är den första veckan alltid det svåraste. Din kropp kommer att kasta det mesta av den nikotin du har inhalerat under de första två dagarna. Från den tiden kommer du oftast att lida av psykologiska begär. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå de begärna.

Idag är dagen för att sluta röka! Ställ inte in ett slutdatum för någon gång i framtiden, gör bara dagen din dag att sluta. När du slutar röka, minskar dina risker för många sjukdomar och fortsätter att minska med varje dag som går. Kom ihåg att din avslutning också minskar din familjs exponering för skadlig begagnad rök.

När du försöker sluta röka, håll dig positiv. Även de människor som är mest beredda att sluta har en väldigt svår tid att lyckas först. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Du kan bara lyckas nästa gång.

TIPS! Hitta ett sätt att vara motiverad hela tiden. Några sätt att du kan göra är att lägga upp dina anledningar till att sluta på väggen på jobbet eller ha på sig smycken som påminner dig om varför du vill sluta.

Du bör eliminera allt som hör samman med rökning från ditt hem, medan du slutar röka. Bli av med tändare och askkoppar. Tvätta dina kläder och kom ihåg att rengöra ditt hus för att avlägsna rökens lukt. Detta kommer att hjälpa dig att glömma cigaretter och se till att tiden mellan begär blir längre och längre tills de går.

Du kan ha rökt när stressad. Om du är en person som gör det här, hitta en ny teknik för att hantera vardagliga stressnivåer. Du kanske tycker att tekniker som meditation, motion och yoga gör att du kan bekämpa stress utan att röka.

Förhoppningsvis har du hittat en viss insikt från att läsa den här artikeln om vad du behöver för att sluta röka en gång för alla. Kom ihåg att det finns många människor där ute som vill se dig leva ett långt och lyckligt liv. Använd dessa tips för att övervinna din narkotikamissbruk så att du kan njuta av resten av dina år.

TIPS! Få stöd genom onlineforum och supportgemenskaper. Det finns många olika webbplatser som är avsedda att hjälpa människor att röka.Source link