Var en quitter: Tips för att ge upp rökning


Många människor vet inte hur man egentligen försöker sluta röka, så du kommer att höra mycket negativ feedback om svårigheterna att sluta röka. Det blir lättare att sluta när du lär dig mer om vad du ska göra. Följande tips hjälper dig att sparka vanan.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Även om du sänker cigaretten i slutändan, kommer du åtminstone att ha rökt en eller två mindre än vad du normalt skulle ha den dagen.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är lättast för dig. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

Sluta röka dagligen. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

TIPS! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa efter begär, känna emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

För att förhindra dig att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karb -laden matar. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Ersättningsbehandling

Du kanske vill prova nikotiners ersättningsterapi. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Tips! Sluta röka ett steg i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Försök inte sluta ensam. Få hjälp av dina vänner och familj. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

TIPS! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

Efter att ha läst den här artikeln borde du nu bättre förstå hur man ska gå om sluta röka på ett hälsosamt och informativt sätt. Du kommer att upptäcka att det är lättare att sluta röka än du inser nu att du vet vad du ska göra och vad du inte ska göra. Applicera råd från denna artikel till ditt eget liv och veta att du kan lyckas i dina ansträngningar att sluta röka.Source link