Var en quitter: Tips för att ge upp rökning


De flesta vet hur ohälsosam rökning är och fortsätter att röka ändå. Rökningstoppning är mycket lättare sagt än genomförd. Men en person som är verkligen engagerad kommer i slutändan att lyckas. Om du vill ta reda på vad det egentligen kräver för att sluta, har den här artikeln vad du behöver.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. För att få det bästa resultatet är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Se till att diskutera vilken träningsrutin som helst med din läkare innan du börjar.

Ersättningsbehandling

TIPS! Oavsett vad du behöver titta på din avslutning en dag i taget. Att sluta kan vara en lång process.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Cravings kan ibland verka överväldigande. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Han kan också ordinera mediciner för att hjälpa till att behandla ångest och stress, ta itu med begär eller andra hälsoproblem som uppträder när du slutar.

Såsom har diskuterats i den här artikeln kan du sparka röken vana om du ärligt tillämpar dig själv. Nyckeln är att vara fast besluten och hålla fast vid alla planer du ställer upp för dig själv. Om du följer detta steg och använder de råd som delades i den här artikeln borde du snart leva ett rökfritt liv.Source link