Var en quitter: Tips för att sluta röka


Det här är stressiga tider i världen, och eftersom stress kan utlösa en uppmaning att röka, kan det vara svårare att sluta nu än någonsin. Men med de tips som ges här är det möjligt att övervinna din missbruk och bryta sig ur stress-rök-rök-cykeln.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Ta din resa en dag i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Koncentrera på varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp mot ansträngande aktivitet. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Efter att du läst den här hjälpsamma artikeln borde du nu känna dig extremt optimistisk om att sluta röka en gång för alla. Om du har andra vänner eller familjemedlemmar som vill sluta, kan du också dela med dig av det här hjälpsamma rådet.Source link