Var en quitter: Tips för att sluta röka


Att sluta röka vanan är inte lätt för någon, även de som är mycket starka viljat. Även de som verkligen vill sluta känner fortfarande som att de får något av det. Om du vill känna dig emotionellt avskräckt från din rökvanor och sparka den för bra, kommer följande tips att hjälpa dig att få bollen att rulla.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

TIPS! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Secondhand Smoke

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

TIPS! Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta.

Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Minska antalet cigaretter som du röker. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Vänta en timme efter att ha vaknat för att få din första cigarett på morgonen och sluta röka efter middagen. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje röksession.

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. Ställ in ditt mål för en dag, och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

TIPS! Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor.

Det första steget i någon plan att sluta röka, stoppar. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Stoppa dig omedelbart och se aldrig tillbaka. Denna metod att sluta cigaretter är inte den enklaste. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning över tid än människor som använder andra metoder.

Sök efter support via onlinemiljöer och forum. Det finns många platser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier med andra. Dessutom kommer de som går igenom samma sak du bättre att förstå dina kampar.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Om du gör en plan och har strategier på plats, kan du bättre undvika att röka. Har flera idéer du kan använda om den första inte hjälper till.

TIPS! Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha vad du behöver sluta.