Var en quitter: Tips för att sluta röka


Enligt de som har sparkat rökningens vana var det en av de mest utmanande sakerna de någonsin har gjort. Det finns ingen säker botemedel som fungerar för varje enskild person. Mest troligt att du slutfört framgångsrikt måste du experimentera med ett antal strategier och hitta de som fungerar bäst för dig. Fortsätt läsa den här artikeln för att lära dig hur du slutar röka framgångsrikt.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Låt älskade och vänner veta att du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

TIPS! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket hjälper till att sluta mycket lättare.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Detta kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Sluta bara röka om du verkligen vill sluta. Det här är den bästa metoden för att börja ditt uppdrag. Börja aldrig säkerhetskopiera. Förbinda sig att stanna, period. Det har visats att denna metod kan vara ganska effektiv.

Den första veckan är alltid det svåraste när du slutar röka. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i kroppen. Efter att ha kommit igenom den första veckan kommer emellertid huvuddelen av begäret att vara primärt psykologiskt. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

TIPS! Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det.

Tänk på det som en gåva till dig själv i stället för att du slutar som offer. När du ser sluta som en positiv sak blir det lättare för dig att hålla fast vid uppgiften till hands och sluta tidigare. Inse att du kommer att ha ett mycket bättre liv, och hur det finns så många fler förmåner att sluta än det finns nackdelar. Detta kommer att hålla dig motiverad och ge dig sanna skäl att sluta nu.

Bli av med något som påminner dig om att röka när du närmar dig ditt slutdatum. Kasta ut alla dina tändare och askkoppar. Du bör också tvätta dina kläder och djup rengöra dina möbler och mattor för att ta bort eventuell återstående lukt av rök. Rengöring av alla dessa objekt kommer att bidra till att hålla saker som utlöser din önskan om en rök i sjön.

De flesta människor har svårt att sluta röka och det som fungerar för en rökare kanske inte fungerar för någon annan. Trots svårigheten är det inte omöjligt att sluta. Genom att använda tipsen från den här artikeln kommer du att lyckas. Du kan bli förvånad över hur snabbt du går mot att sluta helt och hållet.

TIPS! Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Till exempel, om dina utlösare inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem.Source link