Var inte en tobaksfångare! Sluta röka nu!


Rökning kan verkligen påverka kvaliteten på ditt liv. Många saker påverkas, inklusive tänder, tandkött och förmåga att engagera sig i fysisk aktivitet. Plus, dina kläder och hår lukar alltid som rök. Det viktigaste som det kan påverka är din hälsa. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer din kropp att återhämta sig från dess negativa påverkan. Om du inte är säker på hur du slutar läser du tips från den här guiden om hur du ska göra det här.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Kontakta lokala samhällsorganisationer som gemenskapsskolor, fritidscenter och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plus och minuser om att stoppa. När du skriver något ner, kan det fungera för att justera din sinnesstämning.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Det kan också vara en bra stressavlastare. När du inte har utövat ett tag börjar du med enkla promenader och bygga därifrån. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

10 minuter

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

TIPS! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. När du är om människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. De konstanta begären kan överväldiga dig. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom detta kan höja dina chanser att sluta röka. Omgiv dig med motivativa anteckningar, eller bifogar betydelse för ett smycke, bär det ofta. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

Om du håller på med att sluta röka, måste du vara medveten om att de första sju dagarna efter att du avslutat kommer att vara det tuffaste. Under de första 48 timmarna kommer din kropp att eliminera sin uppbyggnad av nikotin. När nikotin är ur ditt system, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå dessa begär.

TIPS! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Det är dags att sluta röka. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Om du slutar nu, kommer du att minska chansen att du kommer att dö från att röka. Avsluta också hindra dem runt dig från inhaling secondhand smoke, vilket är en annan viktig anledning att sluta.

Få lite motion. När du har slutat röka, börjar din lungkapacitet att förbättras och du börjar börja träna lättare. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Endorfiner från motion kan till och med hjälpa till med nikotinuttag.

Eliminera påminnelser om dig själv som rökare, om möjligt. Bli av med alla askkoppar och tändare i ditt hem. Du bör också tvätta dina kläder och djup rengöra dina möbler och mattor för att ta bort eventuell återstående lukt av rök. På detta sätt blir du inte ständigt påminde om cigaretter.

TIPS! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en stödgrupp för att underlätta processen.

Att sluta röka är inte lätt, men det är definitivt värt de stora fördelarna med din hälsa, ditt sociala liv och till och med ditt utseende. När du ställt de tips som erbjuds i den här artikeln till handling, kommer du förhoppningsvis att känna dig motiverad för att sparka vanan för gott! Välj några av de tips som finns här för att hjälpa dig att komma igång med ditt beslut att sluta idag.Source link