Var inte en tobaksfångare! Sluta röka nu!


Många människor vill sluta röka, men känner att det kommer att vara för svårt eller att de inte har den viljestyrka som krävs för att framgångsrikt sluta. Informationen och idéerna du hittar i den här artikeln hjälper dig att komma igång på din resa till ett hälsosamt liv som icke-rökare.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång. Varje person uppnår sina mål olika. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Tips! Sluta röka gradvis. Det är inte vanligt klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Se till att du får tillräcklig sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper dig att hålla dig mentalt inriktad, vilket betyder att du bättre kan kontrollera de begärna.

Nikotinutbyte

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. De konstanta begären kan överväldiga dig. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

TIPS! När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. När du är om människor som går igenom samma saker du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningar som är förknippade med att sluta.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp när du slutar röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringarna som följer av att sluta, för att inte skrämma bort människor.

Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Sluta bara, och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

TIPS! Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Gör dina mål mycket korta och uppnåbara – en dag i taget.

Avstå från att röka för varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. Det här är en enkel lösning att sluta, men det är inte alltid lätt. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

Om du röker inuti ditt vardagsrum, rengör allt grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. Inte bara kommer ditt hus att se och lukta rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.

Motivationsmeddelanden

Tips! Rådgör med din läkare eller en specialist kan hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Detta kan begränsa dina frestelser, som är de främsta synderna för rökning av cigaretter.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första två dagarna efter att du slutat röka, kommer din kropp att kasta all nikotin du har konsumerat. När du har tagit bort nikotin från din kropp måste du bara hantera psykologiska skäl för att du vill röka. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

Sluta röka detta ögonblick. Om du verkligen är redo, sätt inte ett slutdatum många veckor från nu. sluta idag eller till och med imorgon. Om du slutar idag sänker du omedelbart din risk för cancer eller andra potentiellt dödliga sjukdomar. Detta hindrar dig också från att skada andra med andrahandsrök, särskilt de som är närmast dig.

TIP! Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem.

Träning kan hjälpa till att ersätta din rökning vana. Ditt humör ges positivt genom de endorfiner som släppts ut i kroppen efter träning, vilket gör fysisk aktivitet till ett effektivt sätt att tänka på att röka när du vill röka. Som en extra bonus kommer utövandet att kompensera de förändringar som din ämnesomsättning kan genomgå när du slutar och detta kommer att hjälpa dig att få så lite vikt som möjligt.

Skriv ner en mantra för varför du slutar. Upprepa din mantra till dig själv när du känner ett starkt begär. Detta kommer att bidra till att skapa positiva budskap i ditt sinne.

Var medveten om vad dina rökvanor är. För att bestämma ditt bästa sätt att sluta, förstå vad som stör dig mest av cigaretter. Om du vet när cravings är mest sannolika att slå, kommer du att vara bättre beredd att ta bort dem.

TIPS! För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att sluta.

Om du känner ett behov av att lugna ångest under rökning, kanske du vill överväga nikotinersättningsprodukter. Du kan minimera eller till och med undvika ditt uttag med användning av nikotingummi, fläckar eller pastiller, vilket ger dig fönstret möjlighet att lägga ner cigaretter för gott. När du slutar vana med att röka cigaretter, kan du också avta nikotin.

Det är få saker som är hårdare än att sluta röka. Det är dock inte en omöjlighet. Du behöver lägga in tiden, ha tålamod och utöva lite viljestyrka. Lite råd kommer också att gå långt för att hjälpa dig att slutföra med framgång. Ta det du har lärt dig i den här artikeln, och du kan vara väl på väg att nå en rökfri livsstil snart.Source link