Var inte en tobaksfångare! Sluta röka nu!


Rökning kan verkligen påverka kvaliteten på ditt liv. Rökning är en illaluktande vana som fläckar dina tänder och kläder. En ännu större oro är att det finns hälsorisker i samband med det. Det är möjligt att ångra all skada som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. Läs vidare för att lära dig hur du börjar sluta röka.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och känslomässiga belastningen du kan uppleva. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

TIPS! Ta saker dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden.

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först kontakta din läkare.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; I den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att du ska hålla dig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Tips! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. När du förblir senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Främja inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa människor för stöd. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Belöna dig själv

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till med att stoppa uttag.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig att sluta röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Tänk på hur ditt andetag luktar bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv utsikter också vara mycket kraftfull.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. Stopp kommer att börja dig på din nya väg. Stanna bara och börja inte göra det igen. Denna metod att sluta cigaretter är inte den enklaste. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

TIPS! Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas.

Ge ditt hem en ny start också genom att städa bort rökig lukt. Rengör ditt hus och tvätta dina möbler, så det luktar inte som rök. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk och hålla dig från luktande rök varje gång du går genom dörren.

Skapa idéer för hur man hanterar stunder som är stressiga. Många rökare blir vana vid rökning när de stressas. Om du gör en plan för de saker du ska göra, kommer du troligtvis att lyckas sluta röka. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

Substituera en hälsosam vana som träning för din rökning. Mood boosting endorfiner släpps med motion och du kommer att distraheras från dina begär efter fysisk aktivitet. Att öva mer hjälper också till att hindra dig från att få för mycket vikt efter att du slutat röka.

TIPS! Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans.

Konstruera en mantra om orsakerna till att du vill sluta röka. När du känner din viljestyrka falter, upprepa dina skäl för att sluta till dig själv tills ditt begär har passerat. Det här är ett bra sätt att fokusera din uppmärksamhet från uttag och positivitet.

Ät bra. Du bör inte försöka dieta under samma tid som du försöker sluta röka. Du vill hålla din kropp på normala nivåer någonstans, så träna en normal balanserad diet som du normalt skulle. När du äter hälsosamma frukter eller grönsaker och försöker röka, kommer det ibland att lämna en konstig smak i munnen. Du behöver dessa saker som en del av en hälsosam kost; Sluta röka så att du kan få dina smaklökar tillbaka.

Även om tanken på att sluta röka ofta är skrämmande, är fördelarna för din hälsa väl värda ansträngningen. Förhoppningsvis har den här artikeln givit dig den instruktion och inspiration du behöver för att slutligen sluta röka. Ge några av dessa råd ett försök idag.