Var inte en tobaksfångare! Sluta röka nu!


Vid den här tiden är alla väl medvetna om de hälsorisker som rökning innebär, men det kan fortfarande vara mycket svårt att sluta vana. Du kan behöva lite hjälp om du vill sluta röka. Följande tips hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Sluta röka ett steg åt gången. Att sluta röka är en process. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Se till att du diskuterar vilken träningsrutin som helst med din läkare innan du börjar.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, prova några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Nikotinuttagning

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna irritabel, deprimerad eller rastlös. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Du kan prova nikotinutbytesbehandling om du har nikotinuttag. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.Source link