Var inte en tobaksfångare! Sluta röka nu!


Vissa tror att stoppa rökning är lika enkelt som att skräpa sina tobaksprodukter och använda ren viljestyrka för att slå tillbaka begär. Det är inget fel med att använda viljekraft för att hjälpa dig att sluta röka. Att sluta kräver dock inte överhuman styrka – du kan få en enklare tid att sluta än du kanske tror. Olika produkter och tekniker som hjälper dig att sluta röka är nästan oändliga.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och faktiskt sluta.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Förskjuta rökbrytningen i tio minuter, upptag då din tid klokt. Efter de tio minuterna är upp kan du upptäcka att ditt begär har passerat. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

Replacement Therapy

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer eller platser som kan fresta dig att röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Du kan ta med kaffet längs arbetet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får begäret.

Efter att ha läst den här artikeln har du förhoppningsvis en bättre uppfattning om vad du kan göra för att hjälpa dig att sluta röka. Om du förväntar dig att du aldrig kommer att få uppmaningen att tända en cigarett efter att du har fattat beslutet att sluta kanske inte är realistiskt, men du borde ha enklare tid att sluta om du kommer ihåg vad du just har läst.

TIPS! Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel.Source link