Var inte en tobaksfångare! Sluta röka nu!


Du måste vara motiverad om du vill bli framgångsrik när du bestämmer dig för att sluta röka. Det finns så många fördelar när du slutar röka. En eller flera av dem kommer säkert att räcka för att stimulera dig när det blir svårt. Du kan förbättra hälsan hos dig och dina nära och kära, spendera mycket mindre pengar, minska dina chanser att få lungcancer och bara se och känna dig mycket bättre. Fortsätt läsa för att sluta röka.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

I händelse av att uppmaningen att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Även om du i slutändan röker, kan förseningen fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Koncentrera på varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

Rådfråga din läkare eller en specialist kan hjälpa dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Rök inte en större mängd om du har valt att köpa lätta cigaretter. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta röka. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande att röka.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

Du måste vara beständig i din strävan att sluta röka, även om du möter svåra tider, om du vill lyckas med det. Om du kommer ihåg hela tiden varför du slutar kommer du mindre sannolikt att välja vanan på nytt. Kom ihåg att följa de goda råd du just läst, och du kommer att vara på väg att bli av med denna vana för gott.Source link