Var inte en tobaksfångare! Sluta röka nu!


Rökning är en otäck och ohälsosam vana som har allvarliga konsekvenser för dig och alla som finns runt dig. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och emphysema. Den begagnade röken är också farlig. Du kan se hur sluta blir ännu mer brådskande. I den här artikeln hittar du många knep om hur du kan sluta röka.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig efterlevnad.

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på av cigaretterna. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Tala med din läkare innan du börjar någon träningsrutin.

Sluta röka

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först att försäkra dig. Ta en lång promenad, ta disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och undviker dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Tips! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat märke av cigaretter. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Detta kommer att öka dina chanser att lyckas avsevärt och få dig till var du vill.

Klipp tillbaka på rökning. Detta hjälper dig att starta din rökningstussresa. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Tips! Vila är viktigt när du slutar röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Kanske har du rökt för att hantera dina påfrestningar. Om det är sant måste du upptäcka någon annan avkopplingsmetod när du känner dig stressad. Meditation, yoga, löpning eller andra aktiviteter kan alla hjälpa dig att hantera din stress på hälsosamma sätt.

Hälsoskador

Rökning är inte bara ohälsosam, utan också farligt. Många av de stora livshotande hälsoriskerna är förenade med rökning av tobaksvaror. Emphysema, lungcancer och hjärtinfarkt är några exempel på de hemska hälsoriskerna. Begagnad rök är också mycket farlig och hotar alla runt dig när du röker. Det hoppas att de råd du har läst kommer att bidra till att skapa en grund för att sluta.



Source link