Var inte en tobaksfånge! Sluta röka nu!


Även de med mycket stark vilja kan ha svårt att sluta röka. Det kan vara mycket svårt att motstå de begär efter en cigarett, oavsett hur mycket du vill sluta. Råden i den här artikeln hjälper dig att äntligen sparka vanan för gott.

När du väl har bestämt dig för att sparka till rökvanan, berätta för din familj och vänner. När du litar på de omkring dig med information som denna kan de hjälpa till att hålla dig motiverad, såväl som att hålla frestelsen på avstånd. Detta kan vara den lilla nudge du behöver för att hålla dig på rakt och smalt.

TIPS! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att öka din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att skriva ner något kan förändra hela din mentala syn.

För att sluta röka, försök skapa en lista över sätt du kan sluta. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Olika tillvägagångssätt fungerar för olika människor. För att få bästa resultat är det avgörande för dig att identifiera dina egna styrkor och svagheter och den taktik som passar dem bäst. Att skapa en lista hjälper till med den processen.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha resurser för att sluta som du kanske inte har. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att förskriva ett läkemedel som kan hjälpa dig att sluta.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Som ett exempel, gå till en film när du slutat röka i en vecka. Ett annat mål kan vara att gå en hel månad rökfri. När du når detta mål, ge dig själv en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Detta kommer att hjälpa till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

TIPS! Gör ditt slutande försök så enkelt för dig själv som du kan. Undvik att äta kall kalkon.

För att förhindra att du lämnar dina nikotinabstinenssymtom, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att hantera symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. Identifiera saker du kan göra om du har oväntad driftstopp. Läs en fängslande bok eller ring till en vän till exempel.

Skär ned innan du slutar. Detta hjälper dig att vägleda dig för att stoppa ditt förlitande på cigaretter. Undvik att röka när du först vaknar. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök att skära ner mängden cigarett du röker per gång. Försök röka bara en halv cigarett istället för en full cigarett.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge den en fullständig rengöring när du har slutat. Tvätta draperier och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Lukten blir uppfriskande och påminner inte om cigaretter när du går runt ditt hem. Håll cigaretter från dig genom att eliminera lukten.

TIPS! En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag till dag. Tänk inte på att sluta för evigt; fokusera istället på idag.

Överväg att hålla ett fotografi av din familj med dig hela tiden medan du slutar röka för att påminna dig om din motivation. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Bli inte ett nummer!

Om du inte lyckas med ditt första försök ska du inte avskräckas. Även personer som har de bästa avsikterna och planeringen kan röka i framtiden. Var ärlig mot dig själv om varför du misslyckades den här gången och var redo att bekämpa den svagheten nästa gång. Du kanske upptäcker att du erövrar en nästan identisk situation med rätt hanteringsmekanismer i framtiden.

Är rökning mer attraktiv för dig i tider av stress? Om så är fallet, innan du kan sluta röka behöver du en annan aktivitet för att ersätta rökning under tider med stress. Meditation, musik och yoga är några bra idéer att prova på. De kan minska svårighetsgraden av dina begär efter en cigarett och hjälpa till att minska stress.

Sluta röka

När du slutar röka behöver den inte orsaka stress eller verka ouppnåelig. Du kan sluta röka med en engagerad och positiv inställning när du försöker tips ovan i dag. Du kan bli förvånad över vad du kan göra när du är beslutsam!Source link