Viktiga tips du behöver sluta röka idag


Även de mest bestämda personerna med en stark vilja har generellt problem med att sluta röka. Faktum är att även människor som vill sparka vanan känner sig som om de får en fördel av att röka. Om du är redo att bryta dina band till din rökning vana, läs vidare för tips och förslag som kommer att göra allting i rörelse för dig.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

TIPS! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; det är en långsiktig process.

Se till att du får gott om vilopaus när du slutar röka. För de flesta ökar cigarettbegäran under sena nätter. Du är mer benägna att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om du fortfarande känner dig uppmanad, fortsätt försök med den här metoden.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. Kom ihåg att du kan ställa in långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

Tips! Om du försöker sluta röka, få mycket vila. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som du kan uppleva.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till åtagandet att se det igenom. De flesta som slutar gör det för att de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt om orsakerna som gör det viktigt att du vill sluta.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

TIPS! Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp.

Secondhand rök kan leda till många stora hälsokomplikationer. Genom att sluta minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Att sluta röka nu kommer att göra dig och de du älskar.

Låt din familj och vänner veta att du vill sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att behöva och kan påminna dig om dina planer att sluta. Att ha ett stödsystem är de bästa sätten att sluta röka. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas i dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Gör inte allt här själv. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp.

Klipp tillbaka på hur mycket du slutade. Detta är vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Försök en fördröjning om en timme innan du röker din första cigarett för dagen. Du kan röka hälften av en cigarett helt och hållet för att minska rökning.

Om du har rökt inuti ditt hus, gör en noggrann städning av ditt bostadsutrymme, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller saker som du normalt associerar med att röka.

För att hålla dig motiverad, kom ihåg att dina nära och kära skulle påverkas negativt om du blev sjuk som en följd av rökning. Statistiken visar att en av fem dödsfall i Amerika ensam är bunden till cigarettrökning. Gör ditt bästa inte tillåt dig att bli en statistik.

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, gardiner och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar.

Som det anges i ovanstående artikel är det inte omöjligt och det behöver inte bli en skrämmande upplevelse om du vill sluta röka. Du kan sluta med förtroende och beslutsamhet, så börja med att lägga till tipsen ovan till din dagliga regim. Din styrka och förmåga kan till och med överraska dig.