Viktiga tips du behöver sluta röka idag


Det finns ingen rökare någonstans som inte inser att de ska sluta. Har du någonsin pratat med någon annan som röker och talar om hur hälsosamt de känner när de röker cigaretter? Folk som aldrig rökt förstår inte hur svårt det blir att sluta, men ex-rökare har levt resan. Följande artikel kommer att hjälpa dig.

Gör dina försök så enkelt på dig själv som du kan. Avsluta kall kalkon rekommenderas inte. Det handlar om en 95% chans att göra denna metod. Eftersom nikotin är väldigt beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller behandling kan vara till hjälp. Detta ökar sannolikheten för att du slutar vara svårare.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Försök aldrig att kyla kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Tips! Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först. Om du fortfarande bestämmer dig för att röka den cigaretten, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas med något annat.

Gör en lista över vilka metoder du slutade. Varje person är unikt sätt att ta hand om saker gjorda. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig själv och din livsstil. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder kommer att uppnå detta.

Om du till exempel röker under körning eller när du dricker, måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så det ber dig inte automatiskt röka. Försök hitta något att tänka på av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Tala med din läkare för att se om du planerar att sluta röka. Din läkare kan ge dig en stödgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område.

Du kommer bli mer framgångsrik om du inte försöker sluta röka ensam. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp.

Ta dig till exempel en film efter en vecka att vara rökfri. När du gör det en månad, boka en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen för att arbeta fram tills du glömmer att röka längre.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Kraven kan vara överväldigande. Överväg nikotinersättningsterapi. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas.

Secondhand rök kan orsaka cancer och annan stor hälsa hos alla som står i kontakt med den. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Du kommer att göra både dig och dina nära och kära.

Sätt den listan någonstans där du kommer att kunna se den framträdande varje dag. Detta kan motivera dig att behålla motivationen när du känner dig svag.

Hitta support genom att ansluta till blanketter och meddelandekort. Du hittar ett överflöd av webbplatser speciellt avsedda för att ge stöd till människor som sparkar vanan. Det kan vara till hjälp att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

TIPS! Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem.