Viktiga tips du behöver sluta röka idag


Massor av människor upptäcker att det är mycket svårt att sluta röka. Ingen enkel teknik fungerar bra för alla. Du måste undersöka olika metoder och hitta de som fungerar för dig. Ge tipsen nedan ett försök, du kanske bara finner att det är lättare att ge upp att röka är lättare än du någonsin trodde möjligt.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Nikotinutbyte

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka.

Överväg att använda en terapi av nikotinbyte. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

Tips! Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. Några personer som slutat röka gjorde flera försök innan de lyckades. När du slutar, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Att sparka din rökning vana kan mycket väl vara en av de mest utmanande sakerna du någonsin kommer att göra, och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Men det betyder inte att sluta är omöjligt. Använd de råd du läser här i kombination med din egen forskning för att utarbeta en solid avslutande plan. Förslagen nedan kan vara till hjälp för dig.Source link