Vill du leva längre? Sluta röka med dessa användbara tips


Det finns så många människor där ute som vem älskar att sluta röka. Rökning är otroligt ohälsosam, och det skadar bara lungorna om de utsätts för rök under längre perioder. Så kolla igenom den här artikeln och hitta de saker du kan göra för att verkligen bli av med din rökning vana för gott.

Personer med erfarenhet avbrott, stöd och jämn vägledning. Du kan kolla din lokala kyrka, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Du kommer att få underbara råd och stöd från sådana människor som de tidigare varit i dina skor. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

TIPS! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kan hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta kan vara knuffen i rätt riktning, du behöver hålla dig rak och smal.

Se till att du får gott om vila om du arbetar för att sluta röka. För många individer ökar cigarettbehov under sena nätter. Du är mer benägna att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa tiden du sitter och tänker på cigaretter, vilket betyder att du bättre kan kontrollera dessa begär.

Försök att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta hjälper till att förhindra någon viktökning som du kan uppleva.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Tänk inte för långt framåt i tiden. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Låt dem veta att du är moody i början, och att du kanske inte är helt själv. Att sluta röka är en svår process, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

Tala med din läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kanske kan hänvisa att du måste sluta.

Sluta röka

För att hindra dig från att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karbadladda livsmedel. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesro genom hälsosam ätning.

TIPS! Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade.

Du kommer bli mer framgångsrik om du inte försöker sluta röka. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka.

Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Efter en tobaksfri månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka längre.

Låt din familj och vänner veta att du vill sluta röka. De kan sedan stödja dig genom tuffa tider. Det mest effektiva sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt supportsystem. Det här hjälper dig att öka dina chanser att lyckas sluta röka.

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Planera hur man hanterar stressiga tider. Många rökare blir vana vid rökning när de känner sig stressade. Håll en back-upplan praktisk om en inte fungerar.

För att hjälpa dig att sluta röka, kom alltid ihåg din familj och de som skulle bli drabbade på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. Statistik visar att en av fem dödsfall i Amerika är knuten till rökning cigaretter. Låt inte dig själv bli ett nummer!

Förhoppningsvis efter att ha läst igenom denna artikel har du en annan inblick i vad som krävs för att verkligen sluta röka för gott. Håll dig motiverad och fokusera på ditt slutmål, kom ihåg vem du gör det här för och varför det är viktigt för alla du älskar. Med dessa tips och ett bra stödsystem kan du sluta röka för gott.

Skapa själv en incitamentsplan. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Detta ger dig lite extra motivation, och det kan bara hålla dig från att grotta och röka igen.

Många människor är inte säkra på var de kan lära sig om Array. Lyckligtvis innehåller det här stycket allt du behöver för att lyckas framåt. Bara sätta allt detta råd till god användning.Source link