Vill du leva längre? Sluta röka med dessa användbara tips


Många tror misstänkt att sluta röka innebär att man slänger cigaretterna och förlita sig på viljestyrka ensam för att övervinna deras missbruk. Medan den här metoden kan hjälpa dig att sluta, kan de göra slut på extremt svårt och du vill inte sätta upp dig själv för misslyckande. Det finns otaliga metoder tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka.

Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du inte ser de resultat du letar efter genast, upprepa det första steget igen.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Gå inte på den kalla kalkonvägen. 95% av tiden, kommer personer som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Din läkare kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, inklusive vissa antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotinplåster eller tuggummi.

Tala med din läkare om han kan hjälpa dig att planera att sluta röka. Din läkare kan kanske föreslå att du lämnar resurser som du behöver sluta.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Skapa din egen personliga plan för att sluta.

Du bör inte försöka att axla hela bördan av att röka ensam. Du kanske också är intresserad av att gå med i en supportgrupp.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du slutar röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du har slutat. Tänk på att andan inte luktar så illa, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

Planera hur du kan hantera de stressiga tiderna. Många rökare blir vana vid belysning när något stressigt händer. Håll en back-up plan praktisk om en inte fungerar.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning, och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Håll dig fri från situationer där du skulle bli frestad att röka.

Nu är det dags att sluta röka. Ställ inte in ett slutdatum för någon gång i framtiden, sluta nu! Avsluta idag kommer att hindra dig från att ta ett annat steg mot en försvagande eller dödlig sjukdom. Du håller också din familj från att bli offer för sekundär rök, vilket gör det till en större motivation att sluta.

Lungkapacitet

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. När du ger in en cigarett, försök att sluta igen omedelbart efter. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler.

Övning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra läkning, eftersom din lungkapacitet omedelbart börjar förbättras. Regelbunden träning kommer också att förhindra vikt under kontroll. Endorfiner övning producerar kommer också att öka ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

Bli av med alla askfat och tändare som du kan ha runt ditt hem. Tvätta dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna lukten av rök. Om du gör det kommer att förhindra att saker som påminner dig inte påminns eller utlöses att röka.

Rökning har förmodligen varit något du brukade hjälpa dig att gå igenom stressiga händelser. Om så är fallet måste du hitta en lämplig ersättare så att du fortfarande kan koppla av när du känner dig stressad.

Om du inte lyckas med ditt första avslutningsförsök, bli inte nedtonad. Det är normalt för många ansträngningar att misslyckas, oavsett hur organiserad. Du kan lära av dina misstag och göra dem till styrkor. Du kan ha en lättare tid att övervinna samma hinder om det uppstår igen.

Tips! Gör slut på en gåva för dig själv. Se aldrig på det som en förlust eller en börda.

Träning ger en hälsosam, som kan förbättra ditt humör och hjälpa dig att fokusera på något annat än dina begär. Övning är också fördelaktig på annat sätt; det kan minimera effekterna av metabolismförändringar som händer när du slutar röka, vilket hjälper dig att minimera den viktökning du upplever.

Counseling kan hjälpa dig i ditt uppdrag att sluta smoing. Det kan finnas känslomässiga skäl som bidrar till en persons rökvanor. Om det emotionella problemet behandlas, vill du inte röka lika mycket.

Skapa en mantra baserat på de främsta anledningarna till varför du måste sluta röka. När du känner din beslutsamhet falter, upprepa dina skäl för att sluta till dig själv tills ditt begär har passerat. Detta kan hjälpa dig att fokusera på din uppmärksamhet från avhopp och positivitet.

Bli av med något som påminner dig om att röka när du närmar dig ditt slutdatum. Så bli av med tändare eller askkoppar från ditt hem. Tvätta dina kläder och kom ihåg att rengöra ditt hus för att avlägsna rökens lukt. Om du gör det kan du se till att du inte påminns eller utlöses att röka.

TIPS! Du kan ha rökt när du stressat. Om så är fallet måste du hitta en annan teknik som du kan använda för att koppla av när du är stressad.

Förhoppningsvis kommer du, med informationen i den här artikeln, att bli bättre informerad om de åtgärder du kan vidta för att sluta röka. Det är helt orealistiskt för dig att tro att du inte känner dig frestad att röka när du har slutat, men du borde ha möjlighet att sluta med hjälp av de tips du hittat här.

Blåa widgets är ett komplext ämne, varför du bör ta dig tid att undersöka det lite mer. Denna artikel har så mycket information, du är redo att gå vidare med självförtroende. Gör bara den bästa möjliga användningen av denna värdefulla information.