Vill du leva längre? Sluta röka med dessa användbara tips


Det finns många som vet att det är fel att röka men ändå gör det. Avsluta är möjligt, men det är utmanande. Ofta återvänder folk till rökning istället för att lägga in arbetet för att övervinna deras missbruk. Om du vill lära dig vad som krävs för att sluta för gott, då är den här artikeln för dig.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Tips! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningar som är förknippade med att sluta.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

TIP! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Det är en stor process att sluta röka.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Replacement Therapy

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

TIPS! Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Dessutom kan din läkare ordinera mediciner för att göra det lättare för dig, så länge han eller hon känner att sådana behandlingar är lämpliga för din situation.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Älskade Ones

TIPS! Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla runt dig hälsosammare.

Det är möjligt att sluta röka om du bestämmer dig för att lägga lite ansträngning på det. Nyckeln är återstående bestämd och håller sig till de planer du själv gör. Genom att göra detta och utnyttja de tips du har lärt dig här kommer du att kunna slutligen sparka din rökning vana.