Vill du leva längre? Sluta röka med dessa användbara tips


Rökning är väldigt ohälsosam och kommer att få negativa konsekvenser för både dig och de människor som finns omkring dig. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. Det är farligt för människor runt dig att andas in din andrahandsrök. Detta är ytterligare en anledning till att det är nödvändigt att bryta vanan. Följande artikel listar flera idéer som kan hjälpa dig att sluta framgångsrikt.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är enklast för dina behov. Försök aldrig att kyla kalkon.

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIPS! Oavsett vad du behöver titta på din sluta en dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Hitta något annat som kan tänka dig av saker när det händer

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Minska antalet cigaretter som du röker. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

Tips! Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. Många rökare var tvungna att försöka flera gånger innan de lyckades sluta. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

Rökning är en vana som dödar. Rökning är förknippat med ett brett spektrum av allvarliga hälsoproblem, inklusive lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Det är också bevisat att den begagnade röken är farlig för dem omkring dig, och kan leda till sin sjukdom också. Genom att använda tipsen från ovanstående artikel hittar du framgång när du slutar röka.