Vill du leva längre? Sluta röka med dessa användbara tips


Massor av rökare vill sluta, men de känner ofta att de första upptagssymtom och begär är för mycket att övervinna. Denna artikel innehåller en mängd tips som kommer att ge dig exakt den kunskap du behöver för att räkna ut för gott.

Sluta röka gradvis. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sluta är inte en binär sak; Det utvecklas under en lång tid.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Skulle du fortfarande ge dig in efter lusten och tvinga dig att vänta, kan extra tid sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Skapa din egen personliga plan för att sluta.

TIPS! Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Övning kan också fungera som en stressavlastare.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

När du känner att du behöver röka, försök fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om de 10 minuter inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

Nikotiners ersättningsterapi

TIPS! Be dina familjemedlemmar ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara svårt att ignorera. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter ska du fortfarande röka.

Du bör inte försöka sluta röka ensam. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att prata med dem som delar samma upplevelse kan hjälpa dig genom processen.

Avsluta är ett svårt beslut att göra. Det behöver inte vara en omöjlig uppgift. Det kräver ansträngning, tid och ett starkt åtagande att sluta. Ju mer kunniga du är desto bättre utrustade kommer du att vara att uppnå ditt mål. Genom att använda tipsen i den artikel du bara läste, kommer du inte längre röka i ditt liv på nolltid.Source link