Vill du leva längre? Sluta röka med dessa användbara tips


Många människor kommer att säga hur svårt det kan vara att sluta röka, och i många fall uppstår svårigheten helt enkelt på grund av brist på information om hur man ska sluta. Liksom med allt, ju mer kunskap du har desto bättre är processen. Rådgivning som följer kommer att hjälpa alla som slutar röka.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

TIPS! För att öka sannolikheten att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Om du har en önskan om att sluta röka, bör du överväga att prova hypnos. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. Det kan göra att cigaretter verkar mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

10 minuter

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du ska vänta fem till tio minuter innan du röker.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. Du kan ge dig själv motivation genom att tänka på orsakerna som du ville sluta börja med.

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara quitter! Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Sluta bara, och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Du kommer att finna att du kommer att bli bättre att sluta, och så småningom kommer du att sluta helt.

TIPS! En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att prata med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Sätt denna lista på kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan. Ser fram emot dina belöningar kan hjälpa dig att hålla dig motiverad under de ögonblick du känner som grottor.

Hitta stöd via online formulär och meddelandekort. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. Om du har ett stödsystem som består av andra som slutar, kommer det att hjälpa dig att hantera eventuella problem du kan ha.

Nu borde du förstå vikten av att utbilda dig själv om de bästa sätten att sluta röka. När du lär dig vad som fungerar och vad som inte gör det kan du få det lättare att sparka rökningens vana. Använd det du har läst här för att du ska kunna sluta för gott.Source link