Vill du sluta röka? Börja här med dessa utmärkta förslag!


Även för dem med extraordinära mängder beslut och engagemang är uppgiften att sluta röka svårt. Faktum är att även de som vill sluta känna sig som om de får något ur rökning. För att ta bort dig själv emotionellt från rökningens vana och avsluta det för gott, använd följande råd för att komma igång.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Alla gör saker på egen väg. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att göra din egen lista kommer att göra detta.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Foder dina begär med bara de hälsosammaste matarna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Tips! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att sätta saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan ofta vara överväldigande. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Du kan bygga upp dina fördelar och gör varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Tips! Sluta röka så enkelt som möjligt. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon.

Hitta hälsosam stressavlastning för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig upptagen är bra.

Tänk på byte

Om du vill sluta röka, kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Tips! En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag för dag. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av livet.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Inte bara kommer ditt hus att se och lugna rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.

Skapa en plan för att belöna dig varje gång du når en milstolpe i ditt avslutande arbete. Kom upp med en givande belöning för varje uppsättning dagar, veckor eller månader du går utan att röka. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelsen.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Övning är ett bra sätt att lindra stress.

När du slutar röka behöver du inte orsaka stress eller verkar ouppnåelig. Att drivas av din motivation och självsäkerhet i din framgång kommer att se till att du uppfyller dina mål och aldrig röker igen. Du kommer bli förvånad över vad du kan uppnå när du är motiverad.Source link