Vill du sluta röka? Börja här med dessa utmärkta förslag!


Alla vet de hälsorisker som är förknippade med rökning, men det är fortfarande mycket svårt att sluta röka. Lite bra information kan vara allt som krävs för att hjälpa dig att komma över bulten. Denna artikel innehåller flera användbara tips för att sluta röka.

Låt dina nära och vän veta, att du vill sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Detta kan vara den lilla knuff du behöver för att hålla dig på rak och smal.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och bättre kan hantera det dagliga slipverket.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Nikotiners ersättningsterapi

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

När du tänker sluta byt märken. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Tips! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av stöd, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga.

Rökning har förmodligen varit något du brukade hjälpa dig att gå igenom stressiga situationer. Om du har gjort det, måste du leta efter olika tekniker på hur du slappnar av när du är stressad. Prova aktiviteter som yoga eller meditation, för att minska din stressnivå på ett hälsosamt sätt.

Om du känner dig som en cigarett, träna istället. De endorfiner som släpps efter träning ökar ditt humör och blir fysiska är ett utmärkt sätt att distrahera dig själv när du längtar efter en cigarett. Att öva mer hjälper också till att hindra dig från att få för mycket vikt efter att du slutat röka.

De flesta försöker sluta röka för att vara mycket utmanande, men lite råd kan hjälpa till. Lär dig av de tips som presenterats här och du kommer att vara ett steg närmare ditt mål att sluta. Genomför tidigare tips och du kommer att skydda hälsan och välbefinnandet hos dig och din familj.Source link