Vill du sluta röka? Börja med dessa bra idéer!


Om du är som många, vill du sluta röka, men du ifrågasätter om det blir alltför svårt eller om du ens har styrkan att lyckas. I den här artikeln kan tipsen och informationen hjälpa dig att ta de första stegen för att vara fri från din rökning vana.

Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Tips! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för stödja dig måste kunna sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverka med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila . Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Fördröjningstaktik

Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när man längtar efter en cigaretten verkar överväldigande. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om önskan är kvar där, upprepa processen så ofta du behöver.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och avsluta strategier. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du har slutat. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Leta efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

Tips! Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Ställ in ditt mål för en dag, och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. När du går, fortsätt lära och sluta sluta varje gång. Slutligen har du den framgång du vill när du slutar för sista gången och aldrig röker igen.

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Shampoo din klädsel och mattor, tvättar dina gardiner och draperier och tvättar dina väggar. Genom att göra detta kommer ditt hus att ha en frisk ren arom istället för den inaktuella stanken av rökt tobak. När du går in i ditt hus kommer du inte längre att påminna dig om att ha en rök.

Att ålägga den långa och svåra processen att sluta röka kan utgöra en allvarlig utmaning för dig i ditt liv. Medan det är svårt, är detta beslut inte omöjligt att uppnå. Du kommer att behöva ge det tid, och ha gott om tålamod och viljestyrka. Att ha rätt verktyg och information till hands kommer också att hjälpa dig på din resa. Med hjälp av råd från den artikel du just har läst får du på vägen till att bli rökfri.Source link