Vill du sluta röka? Börja med dessa bra idéer!


Rökning är en vana som är ohälsosam. Inte bara kommer denna vana att ge negativa konsekvenser för din hälsa, det kan också få negativ konsekvens för dem i närheten av dig. Rökning kan leda till olika hälsoproblem, såsom hjärtinfarkt, emfysem och cancer. Dessutom är begagnad rök skadlig för människor runt omkring dig. Det är därför det är viktigt att sluta. Följande artikel kommer att ge dig råd om att du slutar effektivt.

Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. De kommer att placera dig i ett hypnotisk undermedvetet tillstånd som gör att de kan fylla ditt sinne med positivitet och motivation. Det kan göra att cigaretter verkar mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

Tips! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram för att hjälpa till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning är också en bra stressavlastare. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Samla stöd från alla som du älskar. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan vara till nytta eftersom det inte är lätt att sluta.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och Säker. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig själv ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Din läkare kommer också att kunna skriva ett recept för medicinering för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Att fokusera på de positiva förändringarna som slutar kommer att ge kan hålla dig borta från en negativ inställning.

Vissa rökare tycker om att skära tillbaka på att röka är en bra start. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. Försök röka bara en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Sluta röka

Om ditt sanna mål är att sluta röka, mäster du sedan konsten att sluta. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

Gör inga undantag för din nya, rökfria regel. Även om du kan bli frestad att röka under stressperioder, låt inte de uppmanas att ångra ditt hårda arbete. Påminn dig om den skada som "bara en" kan göra innan trängsel någonsin slår.

TIPS! Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad.

Bli av med något som påminner dig om att röka när du närmar dig ditt slutdatum. Kasta ut eller ge bort alla dina tändare och askkoppar. Rengör dina mattor, draperier och möbler samt dina sängkläder, handdukar och kläder för att avlägsna stanken av rök. Detta kommer att förhindra att dina begär efter cigaretter som kan komma från lukten av dessa föremål.

Rökning är inte hälsosam och kan vara mycket farlig. Från hjärtsjukdomar till lungcancer är de hälsoproblem som orsakas av cigaretter inget skratta. Det är också bevisat att den begagnade röken är farlig för dem omkring dig, och kan leda till sin sjukdom också. Förhoppningsvis kommer du att kunna bättre sluta röka genom att följa rådet i den här artikeln.Source link