Vill du sluta röka? Börja med dessa bra idéer!


Rökning påverkar inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som finns omkring dig. Det kan orsaka lungcancer, hjärtproblem, emfysem och ett flertal andra hälsoproblem. Dessutom har andning av andrahandsrök samma farliga potentiella konsekvenser. Detta visar bara hur viktigt att sluta är! Fortsätt läsa för att upptäcka flera sätt att underlätta processen.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

Kan hypnos fungera för dig? Många individer har avslutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. Tänk på det här alternativet eftersom det har fungerat för tusentals människor!

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Olika sätt att arbeta för olika människor. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Gör en lista för dig själv.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Din kropp kommer sannolikt längta efter mat när du slutar röka, så låta dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare på förhand. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Dessutom kan din läkare ordinera mediciner för att göra det lättare för dig, så länge han eller hon känner att sådana behandlingar är lämpliga för din situation.

TIPS! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Secondhand Smoke

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Du kommer sannolikt att vara framgångsrik när du slutar om du lägger denna typ av stöd på plats. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

TIPS! Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta hjälper dig att starta din rökningstussresa. Undvik att röka när du först vaknar. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. De flesta rökare använder cigaretter för att lugna sig under stressiga stunder. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Det är bäst att ha några olika metoder att välja mellan.

Rökning är en vana som dödar. Rökning är förknippat med ett brett spektrum av allvarliga hälsoproblem, inklusive lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Den begagnade rök som genereras är också ganska farlig och påverkar alla omkring dig. Ställ råd från den här artikeln för att arbeta i ditt liv och förhoppningsvis stoppa ditt beroende av att röka.

TIPS! Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Ta tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt.Source link