Vill du sluta röka? Börja med dessa bra idéer!


Rökningstopp är hård även för personer som är mycket engagerade och bestämda. Rökning ger en viss tillfredsställelse, även för dem som vill sluta. Om du är redo att bryta dina band till din rökning vana, kan de råd som följer ge dig den boost du behöver för att flytta.

Sluta röka så lätt som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta bidrar till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå på gång varannan dag. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Delay Tactic

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

TIPS! Sluta röka ett steg i taget. Avsluta är en process.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att lätta din ansträngning för att sluta röka. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, försök några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyteterapi

Låt älskade och vänner veta att du vill sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta röka. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare på förhand. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Tänk positivt på hur ditt liv ska bli så mycket bättre när du slutar röka. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Förskjuta rökstoppet i tio minuter, upptag då din tid klokt.

Sluta bara röka om du verkligen vill sluta. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Stanna bara och låt dig inte börja igen. Förbinda sig att stanna, period. Det har dock visat sig fungera bäst, över tiden.

Under de första veckorna av ditt avslutande försök, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Om du drack ditt morgonkaffe och hade en cigarett, byt din rutin. Du kan ta med kaffet längs arbetet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får begäret.

Träning varje dag. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta dig lättare. Regelbunden träning kommer också att se till att du avvärjer eventuell viktökning. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om det höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer det att hjälpa dig att klara av cigarettuttaget.

TIPS! Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare har tillgång till upphörande resurser som du inte gör.

Diskutera rökfria läkemedel med din läkare. Det finns en hel del alternativ där ute för att hjälpa dig att sluta. Det finns också flera behandlingsalternativ som hjälper dig på vägen, inklusive receptbelagda läkemedel, nikotinersättningsterapi och homeopatiska läkemedel. Lyssna på läkarens rekommendationer och hitta en som hjälper dig att sluta sluta för gott.

Om allt annat misslyckas, sök rådgivning för att hjälpa till med att sluta. Ibland kan en individ röka av känslomässiga skäl. Om du framgångsrikt kan hantera dessa problem kan du förlora uppmaningen att tända eller bättre kunna styra den. Om du är intresserad av den här metoden, besök din läkare och be om en rekommendation till någon som du kan prata med.

Håll reda på dina rökvanor. Ta reda på vad som lugnar dig och gör att du vill röka. Detta hjälper dig att utveckla en vinnande strategi för att sluta. Att vara beredd på cravings ger dig en bättre chans att kunna hantera dem framgångsrikt.

TIPS! När du slutar röka behöver du en hälsosam sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans.

Att sluta röka kan vara utmanande, men förhoppningsvis har den här artikeln visat hur mycket det är möjligt. Med beslutsamhet, engagemang och disciplin kan du framgångsrikt sluta röka. Du kommer bli förvånad över att lära dig allt du kan göra när beslutsamhet sätter in.Source link