Vill du sluta röka? Börja med dessa bra idéer!


Att sluta röka verkar som en omöjlig uppgift för de flesta, och byggandet av viljan att göra det kan vara skrämmande. Följande gratis råd kan hjälpa dig att göra en realistisk men effektiv plan för att ge upp nikotin för gott.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försöket och försök att sluta. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer sannolikt att du kommer att sluta.

TIPS! Börja med någon typ av träning för att du ska vara upptagen , och håll dig borta från cigaretter. Dessutom ökar träningen stress och ångest.

Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Testa nikotinbytesprodukter som erbjuds. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Se till att inte inkorporera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Sök efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

Secondhand Smoke

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Avsluta kommer att göra både dig och de som älskar dig friskare.

Sluta röka om du verkligen vill sluta. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Stanna bara och börja inte göra det igen. Denna strategi kommer först att vara extremt svår. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

TIPS! Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karaktäristiska viktökning som följer med att sluta.

Använd Internet för att hitta stöd. Delta i online supportgrupper. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningar som följer med att röken upphör.

Påminn dig om de dyster konsekvenser som rökning har på din hälsa. En av fem dödsfall kan vara bunden till cigaretter! Låt inte dig själv bli en statistik.

När du vill röka ganska, tänk på det som en tjänst du gör själv istället för ett offer du gör. Om du slutar uppfattas som en positiv kraft i ditt liv kan du enkelt hålla fokus och lyckas snabbare. Kom ihåg hur mycket värdefull det kommer att vara i ditt liv, och hur de förespråkarna överstiger vägarna. Detta kommer att ge dig en bra anledning att sluta och hjälpa till med motivation.

TIPS! Gör inte det själv. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig.

Att sluta röka är en mycket allvarlig utmaning. Att sluta kan verkligen fungera, men. Du behöver lägga in tiden, ha tålamod och utöva lite viljestyrka. Det är också viktigt att ha information och råd som är tillgängliga för att hjälpa dig genom processen. Använd tipsen från artikeln ovan och du kommer att vara rökfri innan du känner den.Source link