Vill du sluta röka? Börja med dessa bra idéer!


Det finns många fördelar som följer av ett beslut att sluta röka. Kom ihåg dessa fördelar när du tillämpar användbara tips som dessa. Skriv ut den här artikeln och håll den praktisk för att påminna varför du slutar, hur du ska stanna rökfri och vad framtiden håller för dig.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Tips! Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välja nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra, tidiga tillbakadragningsstadierna och göra det lättare att sluta.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Sluta röka

TIPS! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar för att sluta röka. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Nikotinuttag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så mycket sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket betyder att du måste fatta beslutet att göra det. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning. Du kan ge dig motivation genom att tänka på orsakerna du ville sluta börja med.

TIPS! Gå in i en träningsrutin genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Övning kan också fungera som en stressavlastare.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när cravings sparkar in, eller trycket lägger till. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. När du har lite tid, försök att omge dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Du vet fördelarna med att inte röka. Även om vi vet att fördelarna inte är tillräckliga för att hjälpa dig sluta röka – det är där alla tips som du har läst hjälper dig. Applicera dessa tips när du känner att din motivation behöver en boost eller när du har ett begär. Du kommer snart att uppleva fördelarna med att inte röka.