Vill du sluta röka en gång och för alla?


Om du inte är riktigt beredd att sluta röka, kommer du att finna det nästan omöjligt att lyckas. Du måste vara kunnig om processen och vad det medför. Ju mer informerade du handlar om att sluta röka, desto lättare blir det att faktiskt sluta. Oavsett hur länge du har varit en rökare eller hur mycket du röker per dag kan tipsen du läser hjälpa dig att sluta.

Sluta röka gradvis. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Många individer har avslutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. När du kommer ut ur trance kommer lusten att röka inte vara lika stark. Det betyder att du kommer att närma sig sluta framgångsrikt.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minusar om att stoppa. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Late nights

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Rådfråga din läkare eller en specialist kan hjälpa dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med supportgrupper och andra resurser du kan använda.

Samla stöd från alla som du älskar. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd av dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Han kan också ordinera dig medicin för att hjälpa till att behandla ångest och stress, ta itu med begär eller andra hälsoproblem som uppträder när du slutar.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök kan vara skadlig för de i ditt hushåll. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en betydande skillnad under året.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. Bara recommit varje gång du slutar, lära av dina misslyckanden när du går. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanenta.

Genom att läsa ovanstående artikel kan du nu bättre förstå hur viktigt det är för dig att lära dig så mycket som möjligt om de bästa sätten att sluta röka. Att ha informationen att veta vilka tekniker som fungerar bäst kommer att göra processen mycket enklare. Om du använder de användbara förslag som erbjöds i den här artikeln kommer du att vara bättre rustad att sparka vanan.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. När du besöker en hypnotisörs klinik kommer du att sättas i ett trance tillstånd och positiva affirmationer om att sluta kommer att vara inbäddad i ditt sinne. Dessa bekräftelser kommer att vara i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.Source link