Vill du sluta röka en gång och för alla?


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar och påverkar andras hälsa runt dig. Det kan leda till lungcancer, emfysem, hjärtinfarkt och olika andra hälsoproblem. Alla som tvingas inandas i cigarettdammar i form av begagnad rök kan också sättas i stor fara. Det är därför viktigt att du slutar röka. Följande artikel kommer att ge dig råd om att du slutar effektivt.

För att öka sannolikheten att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, släcka den åtminstone till senare. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Det här kan vara en knuff i rätt riktning, du behöver sluta röka.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Kom ihåg att du kan ställa in långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

Sluta röka

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Detta är det första steget att sluta.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Nu är det lika bra som att sluta röka. I stället för att välja en dag på vägen för att sluta, gör det idag. När du slutar minskar du risken för skadliga hälsoeffekter. Detta lindrar också riskerna för begagnad rök, din familj och deras hälsa. Detta är huvudorsaken att sluta också.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Du borde göra sitt bästa för att klämma i träningspass. När du slutat röka blir det lättare att träna på grund av förbättrad lungkapacitet. Detta kan också hjälpa dig att minska potentiell viktökning. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

Som rökare var rökning förmodligen din primära hanteringsmekanism under perioder med hög stress. Om du har använt rökning för att lindra stress, är det dags att hitta alternativa metoder för avslappning och stressavlastning. Försök med yoga eller meditation för att underlätta din stress på ett hälsosamt sätt.

Byt ut rökning med träning. Övning frisätter endorfiner i ditt system. Detta hjälper dig att känna dig lycklig och balansera dig. Dessutom gör något produktivt som att träna dig att glömma att du längtar efter cigaretter. Som en extra bonus kommer utövandet att kompensera de förändringar som din ämnesomsättning kan genomgå när du slutar och detta kommer att hjälpa dig att få så lite vikt som möjligt.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om de 10 minuterna inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

Rökning är både ohälsosam och farlig. Det finns många hälsorisker i samband med rökning, såsom hjärtattacker, lungcancer och emfysem. Begagnad rök orsakar samma sjukdomar hos människor som aldrig rökt en dag i sitt liv. Om du följer de riktlinjer som du just läst borde du ha en enklare tid att sparka din vana.Source link