Vill du sluta röka en gång och för alla?


Det finns få rökare som inte inser att de borde sluta. Det är ganska osannolikt att någon annan rökare har föreslagit att de röker för att förbättra sin hälsa. Personer som aldrig rökt förstår inte hur svårt att sluta, men folk som brukade röka förstår helt. Ta lite tid att läsa råd från några som har gått i dina skor.

Kallt Turkiet

TIP! Du måste göra din rökning avstängd så enkelt du kan. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon.

Sluta röka gradvis. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Tips! Hypnos kan hjälpa sluta röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

Överväg nikotinersättningsterapi. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Men du borde aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

Gör inte det själv. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Tala om ditt problem och tala om några av de saker du vill förändra.

TIPS! Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när begäret sparkar in eller trycket lägger till. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Många gånger kan någon som inte röker inte förstå varför du fortsätter att röka trots riskerna. En nonsmoker kommer aldrig att kunna förstå hur svårt att sluta. De råd som delades här kom från människor som framgångsrikt har slutat sig, vilket ger dig en effektiv strategi att försöka. Lägg detta råd att använda i ditt liv för att ställa dig fri från att röka.Source link