Vill du sluta röka? Försök med dessa tips!


Människor har ofta ädla skäl att sparka cigarettvanan, men får inte följa med sina ansträngningar. Fortsätt läsa för några värdefulla tips du kan försöka i dina egna ansträngningar för att bli en icke-rökare, för gott. Ta den här informationen och använd den för att sluta röka för alltid.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

I händelse av att uppmaningen att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Varje person gör saker på egen väg. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

Tips! En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Rökvanor

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

TIPS! Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter.

Försök inte själv det här. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Börja träna så snart du slutat röka. Du kommer att kunna andas bättre nästan omedelbart efter att du slutat, så träning kommer inte vara så svårt som det har varit tidigare. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Även om du får enorma fördelar med endorfinet som produceras genom träning, kommer det inte att ersätta nikotinhöjden, men åtminstone kommer det att lugna dina begär att röka.

TIPS! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.