Vill du sluta röka? Försök med dessa tips!


Om du röker vet du hur det kan sänka livskvaliteten. Det har en inverkan på hur du presenterar dig själv eftersom det orsakar missfärgning i dina tänder och får dig att lukta som rök. Det kan också påverka din hälsa negativt. Du kan vända många av de illamående effekterna av tobaksmissbruk, genom att sluta röka för gott. Om du inte vet vad du ska göra för att sluta läser du den här artikeln.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Försök göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Försök aldrig att kyla kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Ta saker dag för dag. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Nikotinutbyte

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Var försiktig så att du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen.

Att sluta röka är hårt arbete, men de fördelar du får när det gäller ditt sociala liv, utseende och din allmänna hälsa kommer att vara värt det. Förhoppningsvis har den här artikeln givit dig den instruktion och inspiration du behöver för att slutligen sluta röka. Välj några av de tips som finns här för att hjälpa dig att komma igång med ditt beslut att sluta idag.Source link