Vill du sluta röka? Prova dessa tips!


Du måste vara motiverad om du vill lyckas sluta röka. När du slutligen slutar kommer du att dra nytta på många sätt. Dessa fördelar bör hjälpa dig att hålla motivationen när det blir svårt. Fördelarna med att avsluta inkluderar ökad ekonomisk och fysisk hälsa. Hälsan hos din familj är också förbättrad. Denna artikel kommer att visa dig några bra tips som hjälper dig att komma igång på din väg att bli rökfri.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara mindre svårt genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en längre tid.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Stödgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga.

För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång. Alla använder olika metoder för att göra saker. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan för att distrahera dig från önskan att röka. Övning kan också fungera som en stressavlastare. När du inte har utövat ett tag börjar du med enkla promenader och bygga därifrån. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

TIPS! Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Många har funnit att byte märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Det här är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Sluta röka

TIPS! Vissa människor gillar inte tanken att sluta kall kalkon, så ge nikotinbytebehandling ett försök. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Att se nackdelarna med att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Gör ett försök att minska rökning. Detta är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Du måste vara beständig i din strävan att sluta röka, även om du möter svåra tider, om du vill uppnå framgång med det. Genom att tänka på de saker som ger dig mest motivation, får du en mycket bättre chans att inte sluta. Håll råd från den här artikeln i åtanke för att bränna dina ansträngningar att sluta röka, och kunna motstå framtida frestelser att tända upp.Source link