Vill du sluta röka? Prova dessa tips!


Rökning dessa dagar kan vara ganska besvärligt. Du måste avbryta vad du gör för att gå ut och röka, och du känner inte rätt om du inte har dina favorit tobaksprodukter med dig. Om du är intresserad av att sluta med denna äckliga, skadliga och pinsamma vana, läs vidare. Här hittar du många tekniker för att sluta röka.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Idag är allt du borde oroa dig för, så se till att du inte röker just nu och din dag börjar börja lägga till för alltid.

Vila är viktigt när du slutar röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

Nikotinutbyteterapi

Överväg nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Cravings kan vara svårt att ignorera. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

TIPS! Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Genom att ställa in ditt supportsystem kan du vara mycket mer sannolikt att uppnå mål relaterade till att sluta.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. Du kan också röka endast hälften av din cigarett varje gång du går för en rök som hjälper dig att skära tillbaka.

TIPS! Det första steget i att sluta cigaretter är att fullfölja dig själv till strävan innan du räknar ut hur du ska göra Det. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Du kan ge dig motivation genom att tänka på orsakerna du ville sluta börja med.

Om du är trött på att röka, har du slagit hälften av slaget. De råd du just har läst hjälper dig att ge dig den information du behöver för att slutligen sparka denna vana för gott. Försök med dessa tekniker för att hjälpa dig att begränsa trangen att röka.Source link