Vill du sluta röka? Prova dessa tips!


Det finns många fördelar som kan uppstå genom att sluta röka. Behåll dessa många fördelar i åtanke, och var alltid på utkik efter nya tips och tekniker, som de du hittar här, för att hjälpa dig på väg. Håll dessa riktlinjer och använd dem för att hjälpa dig att bli en stolt icke-rökare.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska din totala räkning för dagen efter en.

TIPS! Om du vill röka smälta smälter du åtminstone, försöker du åtminstone sätta bort det som så länge som möjligt. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

Du kan belöna dig på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Utöva inte utan att rådgöra med din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Gör inte allt själv. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Bara genom att chatta med andra som går igenom vad du är kommer att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Avsluta kan vara en lång process.

Bekräfta din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när begäret sparkar in eller trycket lägger till. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Om du hoppas sluta röka, försök undvika situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett . Om du alltid haft en cigarett med ditt morgonkaffe eller på happy hour efter arbetet, försök ändra din rutin. Dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

Tips! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Gör inga undantag för din nya, icke-rökande regel. Det är lätt att återfalla när du är i ögonblicket, men ångra dig inte allt arbete och engagemang du lägger på. Berätta för dig de faror som tar den ena puffen kan göra. Detta kan stoppa dig i dina spår och göra det möjligt att kämpa för begäret.

Låt inte dig ge upp om du inte lyckades första gången du slutade. Att sluta röka är svårt, och till och med en väl förberedd ansträngning kan misslyckas ibland. Var ärlig mot dig själv om varför du misslyckades den här gången och var redo att bekämpa den svagheten nästa gång. Försök, försök igen och du kommer att lyckas längs vägen.

Försök att sluta med ett positivt ljus, eftersom det kan vara mycket fördelaktigt för ditt liv. När du ser sluta som en positiv sak blir det lättare för dig att hålla fast vid uppgiften till hands och sluta tidigare. Sätt värdet av att sluta i dina sevärdheter och föreställ dig ditt liv utan att röka ständigt. Håll dig fokuserad på de positiva motivationsfaktorerna som är inblandade i ditt val.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning.

Om du känner dig som en cigarett, träna istället. Övning är ett effektivt sätt att tänka på begär och det släpper också känna bra kemikalier som kan lätta på dig när du tränar. Du kan också undvika den typiska viktökning som kommer med den långsammare ämnesomsättningen som är förknippad med att sluta genom att öka träningen.

Djup andning

Prova djupt andningsteknik om du vill ha en cigarett. Detta lugnar dig, lindrar stress och fokuserar dig på ditt ultimata mål. Du kommer också att må bättre tack vare extra syre. Djupa andningsstrategier är ganska enkla, och du kan göra dem när som helst.

TIPS! Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Berätta själv att du kommer att vänta i 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Gör en lista över situationer när du alltid röker, som efter en måltid, medan du kör och med ditt kaffe. Ta reda på vad som lugnar dig och gör att du vill röka. Detta hjälper dig att utveckla en vinnande strategi för att sluta. Om du tar lite tid att förbereda i förväg, kommer dessa tobaksbehov inte att hålla dig från att ge upp denna farliga vana.

När du väl fattat beslutet att sparka röksvanan kan du inte tillåta dig att misslyckas. De flesta som slutar röka för gott har gjort flera försök tidigare innan de slutligen lyckades. Varje gång du fattar ett dåligt val, lära av det och fortsätt.

Beslut om något att använda som en belöning för dig själv för att stärka ditt beslut att sluta röka. De pengar du skulle ha spenderat på cigaretter kommer att ge upp till mycket besparingar. Köp dig en behandling med de pengar du sparar för att belöna dig själv för ditt hårda arbete och engagemang. Detta kan hjälpa dig att motivera dig på ett stort sätt för att fortsätta att undvika att röka.

TIPS! Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. När du drar ur nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad.

Nu är du väl medveten om de otaliga fördelarna med att sluta röka. Även om vi vet att fördelarna inte är tillräckliga för att hjälpa dig sluta röka – det är där alla tips som du har läst hjälper dig. Applicera dessa tips när du känner att din motivation behöver en boost eller när du har ett begär. Och snart kan du njuta av de många fördelarna med att vara en icke-rökare!Source link