Vill du sluta röka? Prova dessa tips!


Att sluta röka handlar vanligtvis om att bli av med dina cigaretter och motstå begäret. Det här kan hjälpa dig att sluta, men det behöver inte vara så grovt. Det finns många metoder och saker som kan hjälpa dig att sluta röka.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chanserna att du faktiskt slutar. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. När du tänker på din lista kan det göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! Om du vill ge dig ett lust, släck det så länge som möjlig. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i ditt arbete för att sluta röka. Det kan också vara en bra stressavlastare. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Se till att diskutera vilken träningsrutin som helst med din läkare innan du börjar.

Sena kvällar

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan kontrollera begär.

Tips! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som ska fungera för du. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt.

Få stöd av dina nära och kära, så att du kan sluta röka lättare. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta är en av de svåraste sakerna en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Nikotinutbyte

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använd en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig, undviker du att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

TIPS! För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.

Gör inte det själv. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Sluta röka nu, inte bara för dig själv utan för alla kära som du har. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan även risken för dem som finns runt dig.

När du tänker sluta byt du byte varumärken. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte tycker om det så mycket.

TIPS! Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Det är avgörande att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Trots att när folk känner till de dåliga sakerna om att röka kan de bli rädda nog att sluta. Att gå över positiva förändringar kan också hjälpa.

Ovanstående råd bör ge dig en bättre bild av de alternativ som är tillgängliga för dig. Det är orealistiskt att anta att du aldrig kommer att vilja röka igen; Men de tips du har lärt dig här kan hjälpa dig att få en enklare tid att sluta.Source link