Vill du sluta röka vana? Försök med dessa lösningar!


Alla som bryr sig om dig berättar att du slutar röka. Din läkare vill att du ska göra det också. Även din försäkringsleverantör är villig att ge dig rabatter om du slutar. Så vad håller du tillbaka? Det är dags att spänna ner och göra det, så läs vidare för tips som hjälper dig att uppnå ditt mål.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom idag kommer det att bli mycket lättare att komma igenom i morgon.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Sluta röka

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Det är i ditt bästa intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller vistas bort från baren gör att du kan stoppa dina begär.

Rökning är ibland den sak som individer vänder sig till i tider av stress. Hitta andra tekniker du kan använda för att slappna av när du känner dig stressad. Du kanske tycker att tekniker som meditation, motion och yoga kommer att tillåta dig att bekämpa stress utan att röka.

Ta varje dag en i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Var uppmärksam på din kost medan du slutar. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper till att sluta röka av flera skäl. Om du har något att ockupera din mun och händer kan du ersätta rökningens beteende. En frekvent förbrukning av dessa friska varor minimerar också potentiell viktökning. Dessutom bidrar vitaminerna och näringsämnena till att du känner dig så bra som möjligt under uttag.

Om du finner din viljestyrka blekna och du är på väg att nå en cigarett, ring någon för support. Det spelar ingen roll om personen är en familjemedlem eller en vän, räcker ut och berättar för dem hur stort ditt begär är att få en rök. Att nå ut för hjälp gör att du känner dig mindre isolerad och ensam. Dessutom kan prata med någon distrahera dig från dina känslor av frestelse, så att du inte ger upp för dina begär.

Skapa en mantra baserat på de främsta anledningarna till varför du måste sluta. När man längtar efter begär, upprepa dina anledningar för att sluta till dig själv tills intensiviteten i begäret minskar. Detta kommer att bidra till att skapa positiva budskap i ditt sinne.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Som du kan se finns det ett antal strategier som kan hjälpa dig med dina chanser att framgångsrikt bli en icke-rökare. Avsluta gör dig lyckligare och friskare, och det kommer att förlänga din livslängd med många år. Ta alla medel du skulle ha spenderat på tobak och köpa något trevligt för din familj för allt stöd de ger dig-de förtjänar det!Source link