Vill du sluta röka vana? Prova dessa lösningar!


Många människor kämpar verkligen för att sluta röka. Ingen metod är effektiv för alla och medicinsk vetenskap har verkligen inte gjort ett botemedel mot cigarettbehov. Du kan behöva göra lite forskning och experiment tills du hittar de tekniker som fungerar för dig. Börja med följande råd, och det bör ge dig användbara sätt att göra det lättare för dig.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du ska sluta röka och också anledningarna till varför du motstå att sluta Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Det här kan vara en knuff i rätt riktning du behöver sluta röka.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och avleda dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gym. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först kontakta din läkare.

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma mellanmål.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotin ersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Ersättningsbehandling

Du kanske vill prova nikotiners ersättningsterapi . När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Många rökare har svårt att sluta, eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräckligt med motivation. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg orsakerna till att du slutar.

Tips! Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad.

Att försöka sluta röka är inte lätt, och det finns ingen magisk botemedel som fungerar för alla rökare. Trots svårigheten är det inte omöjligt att sluta. Försök med att integrera tipsen från denna artikel till din egen strategi och använda den tillsammans med andra former av stöd och uppmuntran. Prova lite. Du kan bli förvånad över vad du kan åstadkomma.Source link