Vill du sluta röka vana? Prova dessa lösningar!


Om du vill sluta röka, är du långt ifrån ensam. Många vill sparka denna vana. Rökning är verkligen dåligt för dig, och kommer att göra irreparabel skada på dina lungor över tiden. Läs igenom de olika tipsen i den här artikeln och avgöra vilka som kan gälla för din unika kamp med denna vanliga vana.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

Tips! Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Genom att förmedla människorna nära dig med din plan ger du dem kraften för att hjälpa dig att lyckas.

För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Foder dina begär med bara de hälsosammaste matarna, som frukt, grönsaker och fullkorn.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att du ska hålla dig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig just nu.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galena fysiska abstinenssymptomen.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Om situationen kräver det, kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Belöna dig själv för att gå över milstolpar på din resa. Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film. Om du kan sluta för en månad kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Adoptera friskare vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och personer du älskar.

Tips! Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv.

Det kan bara hoppas att denna del kommer att ha lagt till din kunskap och insikt om det realistiska sättet att sluta. Kom ihåg att du måste vara stark, och medan valet är för dig, slutar du röka hjälper dig att stanna längre för dina nära och kära.Source link