Vill du sluta röka vana? Prova dessa lösningar!


Motivation är den viktigaste faktorn när det gäller att sluta röka. Tänk på de många sätt du kommer att dra nytta av att sluta. Att tänka på dessa fördelar kan hjälpa till att hålla dig igång om det blir svårt. Du kan förbättra hälsan hos dig och dina nära och kära, spendera mycket mindre pengar, minska dina chanser att få lungcancer och bara se och känna dig mycket bättre. Fortsätt läsa för mycket värdefullt råd om var du ska börja med dina ansträngningar att sluta röka, och hur du bor rökfritt för alltid.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Sluta röka

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar efter.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Det bästa sättet att sluta röka är att bara sluta just nu. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Sluta bara – och börja inte igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Det har visat sig vara mycket effektivt, på lång sikt.

Skapa ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelse.

TIPS! Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Du kan hitta stöd i form av onlineforum. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Det är ett bra sätt att jämföra olika perspektiv och metoder innan du blir nedtonad eller börjar tvivla på dig själv. Andra ex-rökare förstår dina utmaningar och de känslomässiga problem som ibland blir i vägen för att sluta röka.

Kom ihåg hur viktigt det är att vara stark, även genom dina svåraste tider, för att sluta röka. Håll påminn dig om orsakerna du måste sluta och det kan vara den motivation du behöver för att hålla koll på. Försök att följa de tips du har lärt dig här, och börja på vägen för att sparka din rökvanor, permanent.Source link